PARTIA DEMOKRATIKE

Logo_e_Partisë_Demokratike_të_Shqipërisë.svg
  • Partia Demokratike u themelua më 12 Dhjetor 1990.
  • Ajo ishte produkt i lëvizjes studentore antikomuniste të Dhjetorit 1990-të që kërkonte vendosjen e pluralizmit politik në Shqipëri.
  • Kryetari i parë i Partisë Demokratike ishte Sali Berisha, i cili e udhëhoqi atë deri në vitin 2013, kur dha dorëheqjen për shkak të humbjes së zgjedhjeve.
  • Zgjedhjet e para në të cilat PD mori pjesë ishin zgjedhjet e 31 marsit 1991.
  • Në zgjedhjet e parakohëshme parlamentare të 22 marsit të vitit 1992 Partia Demokratike fitoi shumicën absolute të vendeve në parlament. Ajo qeverisi deri në vitin 1997.
  • PD u rikthye në pushtet në vitin 2005 dhe qeverisi deri në vitin 2013, pasi krijoi një koalicion me Lëvizjen Socialiste për Integrim në vitin 2009.
  • Kryetar i Partisë Demokratike nga viti 2013 e në vazhdim është zgjedhur Lulzim Basha.
  • PD humbi zgjedhjet në vitin 2017 dhe që nga viti 2019 ka nisur një fushatë jashtë parlamentit duke djegur mandatet.

KRYETARËT E BASHKIVE 2023

NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT