PARTIA REPUBLIKANE

download
  • Partia Republikane (PR) është një parti politike në Shqipëri që u krijua më 10 janar 1991 dhe që i përket spektrit të djathtë të politikës shqiptare.
  • Kryetar i parë i saj deri në vitin 1997 ishte Sabri Godo.
  • Nga viti 1997, kryetar i PR është Fatmir Mediu;
  • Suksesin më të madh elektoral, Partia Republikane e pati gjatë zgjedhjeve parlamentare të 3 korrikut 2005 ku arriti që të përfaqësohej me 20 deputetë në Kuvendin e Shqipërisë, vetëm me anë të marrëveshjes proporcionale që bëri me PD.

KRYETARI

KRYETARI – FATMIR MEDIU

FORMULARI I VETDEKLARIMIT

JETËSHKRIMI

  • Fatmir Mediu u zgjodh kryetar i Partisë Republikane (PR) gjatë vitit 1997.
  • Më parë, gjatë viteve 1992 -1997 ai kishte qenë kryetar i Partisë Republikane, dega Fier dhe zëvendës kryetar i PR-së.
  • Suksesin më të madh elektoral nën kryesimin e Mediut, PR e pati gjatë vitit 2005, ku vetë Mediu arriti të zgjidhej deputet dhe gjithsej PR të fitonte 20 deputetë me anë të mënyrës proporcionale të llogaritjes së votave në bazë të marrëveshjes parazgjedhore me PD-në.
  • Ai do të shërbente si Ministër i Mbrojtjes në qeverinë Berisha I të krijuar në vitin shtator 2005.
  • Në zgjedhjet e vitit 2013 dhe 2017 ai do të konkuronte për deputet nga listat e PD-së, duke u zgjedhur deputetet në të dyja legjislaturat.
NR EMËR MBIEMËR FORMULARI I VETDEKLARIMIT
1 ERALDA BANO/TASE Formulari i Vetdeklarimit
2 FATMIR MEDIU Formulari i Vetdeklarimit
3 LINDITA METALIAJ Formulari i Vetdeklarimit

Nuk ka informacion në faqen zyrtare në internet të Partisë Republikane (PR).

Nuk ka informacion në faqen zyrtare në internet të Partisë Republikane (PR)

Nuk ka informacion në faqen zyrtare në internet të Partisë Republikane (PR).

LAJME

No Content Available

VIDEO